Tidsskrifter og nettsteder

Er et elektronisk tidsskrift som stadig oppdateres med dyptpløyende analyser, intervjuer, bokanmeldelser og rapporter fra ulike konferanser og utstillinger. Tidsskriftet sprang ut av Canadian Journal of Political and Social Theory, og har blitt publisert av University of Victoria i Canada siden 1997. Ctheory er svært vidtfavnende og forsøker å trekke opp de store linjene i forholdet mellom teknologi og samfunn. Arthur og Marilouise Kroker er redaktører, og med seg i redaksjonen har de kjendiser som Jean Baudrillard, DJ Spooky og Paul Virilio. Artiklene er fagfellesvurdert og kan til tider bli temmelig barokke i sin sjonglering med postmoderne fransk teori og uhemmede bruk av tekniske termer. På sitt beste er artiklene sylskarpe, og essensielt lesestoff for de som ønsker å forstå tiden vi lever i.

Den som er interessert i digital kunst og kultur kommer ikke utenom dette nettstedet . Nettstedet krever enkel innmelding via nettet, og er ment å være et møtested for det globale samfunnet av kulturarbeidere med interesse for nye medier. Medlemskap er gradert slik at man får tilgang til en del funksjoner uten å betale, mens betaling av forholdsvis lave avgifter gir ulike fordeler. Man kan bli litt lurt av navnet, for ordet rhizome er hentet fra biologien og betegner et organisk nettverk uten et klart definert sentrum. Nettstedet Rhizome derimot balanserer nettets kaotiske struktur med en fast organisasjon. Rhizome ble startet opp som en mailingliste i 1996, men har med tiden vokst til et omfattende nettsted som i 2003 ble tilknyttet New Museum of Contemporary Art i New York. Dette gir Rhizome en infrastruktur og en stabilitet som er sjelden på nettet. Rhizome ser det som en av sine oppgaver å samle og bevare samtidskunst som tar i bruk nye teknologier, og i dag er det over 1600 kunstverk i samlingen.

Ble skapt av den italienske kritikeren, journalisten og kuratoren Marco Mancuso i 2005. Nettportalen involverer et stort nettverk av individer og grupper som er aktive innen digital kunst og kultur. Nettstedet oppdateres hele tiden med nyheter, informasjon om utstillinger og søknadsfrister, kunstanmeldelser og teoretiske tekster. DIGICULT gir ut et magasin DIGIMAG som kommer ut på nettet hver måned. Her kan man lese om hacktivisme, nettkunst, videokunst, elektronisk musikk og lydkunst og andre fenomener innenfor den digitale kulturen. Opprinnelig hadde nettstedet et aktivistisk preg og ble startet opp uten noen form for økonomisk støtte. I dag er DIGICULT engasjert i ulike virksomheter som promotering av kunstnere, konsulentvirksomhet og kuratorarbeid. Nettstedet er tospråklig og kan leses på italiensk eller engelsk.

www.netartreview.net  skiftet navn til www.newmediafix.net  i 2005.
Det gamle nettstedet kan også være verdt å kikke nærmere på. Der ligger gamle artikler og anmeldelser som strekker seg tilbake til 2003 fortsatt tilgjengelige. NewmediaFIX er delt i tre deler. Under «Feature and reviews» finner man anmeldelser og presentasjoner av ulike nettsteder og kunstverk. «Texts and interviews» presenterer analyser av ulike sider av de nye mediene og intervjuer med mennesker som definerer feltet. «News and Events» videreformidler pressemeldinger og nyheter som er relevante for de som jobber i skjæringspunktet mellom estetikk og teknologi. NewmediaFIX har en enkel og lettfattelig struktur, og gir stor plass til kunstverkene og intervjuer med aktørene i feltet. Lucrezia Cippitelli, Molly Hankwitz og Eduardo Navas er redaktører for nettportalen, men også leserne oppfordres til å sende inn materiale som vil bli vurdert av redaksjonen før det publiseres.